Achtergrond

Zorgmanege Grenzeloos is gevestigd op Manege Het Paardendal te Waddinxveen, welke al jaren in het bezit is van Jannie Hordijk. Op het erf van Manege Het Paardendal is ook de Stichting Gehandicaptensport ”De Groene Hart Ruiters” gevestigd. Deze stichting houdt zich actief bezig met het geven van paardrijlessen aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Zorgmanege Grenzeloos is een initiatief van Corine Hordijk.

Corine Hordijk heeft in haar jeugd zelf op hoog niveau paard gereden en is sinds 1992 gediplomeerd paardrijinstructeur. Sinds 2000 is zij ook gediplomeerd paardrijinstructeur voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Corine heeft ruime ervaring in de omgang met mensen met een beperking en is voorzitter van de Stichting Gehandicaptensport ”De Groene Hart Ruiters”.
”Ik wil mensen de mogelijkheid bieden, op een werkplek waar zij gewaardeerd worden, omdat wat zij kunnen.

Mensen met een beperking de mogelijkheid bieden met paarden om te gaan, waardoor ze verantwoordelijkheid kunnen leren, omdat ze de dieren moeten verzorgen omdat deze op de mens aangewezen zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat paarden kunnen bijdragen in de ontwikkeling van sociale vaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen.

Ook denk ik dat veel buiten zijn en lichamelijke inspanning goed is voor de mens. Het draagt er aan bij om te leren accepteren wat een ander denkt, voelt of doet!”

Corine Hordijk
Concept

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking:

• Vier cliënten op één begeleider (afhankelijk van de beperking)
• Gemiddeld 14 cliënten per dag, verdeelt over twee dagdelen (één dagdeel is 4 uur)
• Twee vaste begeleiders, eventueel aangevuld met vrijwilligers
• Dagelijks beschikbaar (werkdagen 9.00u - 17.00u)
• Er wordt gewerkt in kleine groepen bestaand uit:
- Onderhoud terrein
- Paarden poetsen, voeren en wandelen
- Onderhoud van zadels en harnachement
- Mesten en opstrooien vans tallen
- Verzorgen van de konijnen
- Gezamelijk eten met dagcliënten