Dagbesteding op Zorgmanege Grenzeloos

Zorgmanege Grenzeloos biedt op 6 dagen in de week, dagbesteding aan jeugdigen en (jong) volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dit doen wij in samenwerking met ons team dat bestaat uit MBO4 opgeleid personeel, een gekwalificeerde leerkracht en een aantal vrijwilligers. 

De dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit: "Alles rondom het paard". Poetsen, knuffelen, mooie vlechtjes maken maar ook leren longeren of het paard uit het weiland halen. Zo nu en dan kan er ook een rondje op de paarden gestapt worden. Echter bestaat onze beestenboel ook nog uit een aantal andere dieren zoals honden, konijnen, cavia en katten die graag geknuffeld en verzorgd worden. Daarnaast is er volop ruimte om in de rijbak te voetballen, rondjes te rijden met de skelter, te spelen in de speeltuin of te knutselen in onze omgebouwde hooiberg. Voor de stoere jongens hebben wij ook echte klusjes om te klaren: kleine reparaties rondom het erf zoals de afrastering van de paddocks en weilanden controleren en herstellen, voerbakken vervangen of een houten vogelhuisje timmeren. Kortom, voor iedereen is er een uitdaging te vinden!

Wij zijn aangesloten bij Zorgboeren Zuidholland en de landelijke Federatie voor Landbouw en Zorg. Wij voeren het kwaliteitskeurmerk "Kwaliteit laat je zien", en zijn in het bezit van het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport.

Door de aansluiting bij Zorgboeren Zuidholland is het mogelijk om vanuit elke financieringsvorm zorg te leveren. Voor verdere informatie rondom plaatsing en beschikkingen willen wij u graag doorverwijzen naar de website van Zorgboeren Zuidholland. Hier kunt u ook een eventuele zorgvraag aanmelden en zal er contact met u worden opgenomen.

Website Zorgboeren Zuid-Holland